Volver a la página de inicio
  
BÚSQUEDA AVANZADA
  CERRAR BUSCADOR

Relacionados


 


Contes de microbis

Kornberg, Arthur


ISBN: 9788429118483

88 págs.

23,5x31,2 cm.

Idioma: Català

 

23,00 € * / 27,21 $

 

Descripción

Ni bri bo, microbi”. Pere Quart (Joan Oliver) va incloure el “microbio” en el seu Bestiari. En un poema molt breu, de només quatre paraules, resumeix la idea que durant molt de temps s’ha tingut dels microbis: uns organismes que existien només per causar malalties. Però convé que coneguem també l’existència de molts altres microbis que, en molts casos, no solament són beneficiosos per a les persones, sinó també necessaris. La diversitat microbiana que hi ha en un estanyol, en un camp de blat, en una badia o a la nostra boca pot ser molt més gran que la diversitat d’animals i plantes en qualsevol lloc de la Terra. És la biodiversitat invisible.
Arthur Kornberg (1918-2007), autor d’aquest llibre, va ser un bioquímic nord-americà guanyador del premi Nobel de fisiologia o medicina de 1959. L’origen d’aquests CONTES DE MICROBIS es remunta a la dècada de 1950, quan Kornberg explicava als seus tres fills contes que anava inventant sobre microbis i malalties. Unes dècades més tard, va narrar aquelles històries als seus néts, però va fer-ho amb un altre format: construint rodolins i altres versos fàcils i ficant en cada història el nom d’algun nét o néta o d’algun cosí dels seus nets.
Recitar a la mainada o amb la mainada els rodolins i versos amb rima senzilla d’aquests CONTES DE MICROBIS és una manera entretinguda d’introduir-los en el món de la microbiologia, i ensenyar-los què són i que fan els microbis. És un llibre mols especial, fruit de l’amor a la família i a la ciència de diverses persones.

La Fundació Alsina i Bofill, que té entre els seus objectius la promoció del català en el món de la ciència i que ha participat en la traducció al català de llibres de texts universitaris de matèries científiques, dóna suport a la publicació en català d’aquesta obra de divulgació.

Índice

PRESENTACIÓ A L´EDICIÓ CATALANA
PREFACI DE L´AUTOR
PREFACI DE KEN KORNBERG A L´EDICIÓ CATALANA

La desfilada dels microbis
Staphylococcus aureus

QUAN ELS ALIMENTS FAN MAL
Salmonella typhi

LA FEBRE TIFOIDE
Clostridium tetani

EL TÈTANUS
Saccharomyces cerevisiae

ELS LLEVATS
Streptococcus pneumoniae

LA PNEUMÓNIA
Myxobacterium xanthus

GUERRES DE MICROBIS
Helicobacter pylori

L´ÚLCERA D´ESTÓMAC
Pnicillium notatum

LA PENICIL.LINA
El poliovirus

LA POLIOMIELITIS
El virus de la immunodeficiència humana

LA SIDA
Un zoo en els budells

GLOSSARI

SOBRE L´AUTOR
NOTA SOBRE LES FOTOGRAFIES
NOTA SOBRE LES IL.LUSTRACIONS

    RSS ( Susbcríbete a las novedades de nuestro catálogo )

EDITORIAL REVERTÉ S.A | C/Loreto 13-15 local B 08029 BARCELONA 93 419 3336 reverte@reverte.com
BARCELONA     BOGOTÁ     MÉXICO
AVISO LEGAL | POLÍTICA DE PRIVACIDAD